Meer over stembevrijding

Oordelen over jezelf loslaten

Ken je dat? Dat je vroeger als kind thuis of op school de boodschap kreeg:  wees stil, houd je mond, jij hebt niets te zeggen, doe normaal, stel je niet zo aan. Die boodschappen kunnen blijven doorwerken op volwassen leeftijd. En dan houden we onze mond, vaak een heel leven lang.  We slikken onze woorden in, we zingen stiekem als niemand luistert,  we durven niet te zingen of spreken omdat het niet mooi of origineel genoeg zou zijn, we zijn bang teveel geluid te maken, teveel ruimte in te nemen. Op je werk, in een vergadering, tijdens een gesprek met familie of een partner. Je houdt je mond dicht, je blijft stil, je slikt in terwijl je het echt niet eens bent met de situatie óf een geweldig idee hebt (maar vinden de anderen dat ook?) óf gewoon wilt vertellen wat jij voelt (want die ander vraagt er uit zichzelf niet naar). Hoe fijn zou het zijn om je ruimte in te nemen,  jezelf vrij te voelen in het delen over je gevoelens en je mening!

Laat jezelf maar horen!

Als je deelneemt aan een sessie of workshop stembevrijding kom je al die boodschappen en patronen tegen. Hoor je jezelf nog als de hele groep geluid maakt? En wat doe je als de anderen harder of zachter of mooier of valser klinken? En het is precies de bedoeling dat je dit tegenkomt! Je krijgt de kans om belemmerende patronen  los te laten en te oefenen met nieuwe manieren om meer ruimte te maken voor jou, je unieke geluid, je authentieke stem. Het vraagt dat je in jezelf naar binnen gaat. Luisteren naar wat er in jou leeft en dat vervolgens laten klinken.

Mijn uitnodiging aan jou…

  • Je hoeft niet stil te zijn en je mond te houden. Laat jezelf maar horen. Ik ben nieuwsgierig naar jou.
  • Je hoeft niet de perfecte noot te zingen. Vind je eigen toon, je eigen klanktaal.
  • Je hoeft je niet in te houden. Neem je eigen ruimte in.
  • Je hoeft je niet aan te passen. Vind en volg je eigen flow, nieuwsgierig naar elke impuls in klank en beweging.
  • Je hoeft niet te begrijpen en beoordelen wat je aan het doen bent. Voel maar en vertrouw op wat er komt, laat het maar gebeuren.
  • En dan….ontdek je wat er in je leeft, hoe je eigen stem klinkt, je verwondert je, je voelt jezelf steeds vrijer, steeds meer open gaan…
  • Ik nodig je uit om die reis te gaan, moedig te zijn, jezelf toestemming te geven dat alles welkom is, alles te omarmen wat je tegenkomt, je Wauw en je Auw.
  • Ik prikkel je om nog meer open te gaan en net die stap verder te zetten….en nog een stap….en nog een stap…..